fbpx

Rodbehandling i Odense

Oplever du voldsom tandpine, eller har ondt i tænderne ved den mindste kontakt med enten kolde eller varme drikkevarer?

Så lider du muligvis af betændelse i tandnerven eller har en fremskreden rodspidsbetændelse.

Rodspidsbetændelse kureres med en rodbehandling , der er en af vores særlige spidskompetencer hos Tandklinik Fabian. Ønsker du at bestille tid til en effektiv behandling, kontakt os på telefon 66 14 37 06.

Vi tager imod patienter fra hele Odense – især nær Odense S og Odense SV. Derudover tager vi også imod patienter fra Tommerup, Langeskov, Munkebo og Kerteminde.

Har du behov for rodbehandling?

Rodbehandlinger er et nødvendigt onde, som de fleste danskere stifter bekendtskab med mindst én gang i deres liv.
Frygter du behandlingen, er det vigtigt at huske på, at en rodbehandling kan udføres helt smertefrit og er et simpelt indgreb med høj succesrate.

“En tand skal rodbehandles, hvis der er trængt bakterier igennem tandbenet og ned i tandnerven.”

Dette sker som oftest via et hul i tanden, også kaldet caries. Bakterierne skaber betændelse, som dræber nerven og spreder sig til den knogle, som tanden sidder fast i.

På denne måde opstår den smertefulde tandrodsbetændelse, som hurtigst muligt skal behandles, så man undgår at bakterierne spreder sig yderligere.

Betændelsen mærkes ofte som voldsom tand­ og hovedpine, så lider du af dette, anbefaler vi, at du kontakter os, så vi kan undersøge, om du har behov for en rodbehandling.

Sådan udfører vi rodbehandlinger

Skal du have foretaget en rodbehandling, begynder vi med at bore et lille hul i den udsatte tand, så vi kan komme helt ind til nerven.

Gennem hullet fjerner vi det syge nervevæv fra tandens rodkanal og skyller derefter kanalen med antiseptisk væske. Afslutningsvis forsegler vi rodkanalen for at forebygge nye bakterieangreb.

Under rodbehandlingen fjernes en del af den syge tands substans, hvilket gør tanden mere skrøbelig end før behandlingen.

Vurderer vi, at der er behov for at beskytte tanden, så den ikke flækker og derfor må trækkes ud, sætter vi en krone på tanden efter behandlingen.

Oplever du symptomer på rodspidsbetændelse, er det en god idé at kontakte os hurtigst muligt, så vi kan få undersøgt problemet.

Vi vil meget gerne sikre dig den rette behandling, så du kan bevare dine tænder sunde og raske.

+45 66 14 37 06
Ring til os idag eller skriv til os her, og vi kontakter dig snarest.

Vores klinik er handicapvenligt indrettet til kørestolsbrugere.